Την Παρασκευή το πιλοτικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού | Κινητικότητα για το Πάσχα

Την Παρασκευή το πιλοτικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού | Κινητικότητα για το Πάσχα

της Εύας Οικονομάκη
Από την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου ξεκινά το πιλοτικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, με σταδιακή άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και ενόψει της επίσημης επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, η οποία έχει τοποθετεί από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στις 14 Μαΐου, από την Παρασκευή αίρεται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ταξιδέψουν στη χώρα μας από τα κράτη της Ε.Ε., καθώς και από Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ και Ισραήλ.
Ποια αεροδρόμια ανοίγουν
Για το διάστημα μέχρι την επίσημη επανεκκίνηση, οπότε θα επιτρέπονται οι πτήσεις προς όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, οι ταξιδιώτες από τις συγκεκριμένες χώρες θα μπορούν να προσγειώνονται μόνο στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηράκλειου, της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Κέρκυρας.
Αντίστοιχα, για τις οδικές αφίξεις, σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται η είσοδος των ταξιδιωτών μόνο από τα χερσαία σύνορα με τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα από τους σταθμούς του Προμαχώνα και της Νυμφαίας.
Οι προϋποθέσεις
Πάντως, η είσοδος των τουριστών στην Ελλάδα από τις 16 Απριλίου θα επιτρέπεται μόνο:

Με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Με την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR έως και 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Μάλιστα, κάθε ταξιδιώτης, όπως πέρυσι, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το ειδικό έγγραφο PLF, ενώ ενδέχεται να υποβληθεί σε έλεγχο σύμφωνα με τον αλγόριθμο βάσει του οποίου λειτουργεί στο σύστημα EVA.
Στοίχημα το Πάσχα
Την ίδια στιγμή, μικρή κινητικότητα έχει αρχίσει να καταγράφεται στα ξενοδοχεία της βόρειας Ελλάδας, με αιχμή τη Χαλκιδική, ενόψει Πάσχα. «Υπάρχει μια σχετική ζήτηση τις τελευταίες ημέρες», επισημαίνει στο tourismtoday o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.
Η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφεται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ μικρή κινητικότητα παρατηρείται και από τη Σερβία, με το Πάσχα να αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για τους επιχειρηματίες του τουρισμού ενόψει της 14ης Μαΐου.

Εσύ για να βρεις φθηνά αεροπορικά εισητήρια μια είναι η επιλογή ticketswe.gr

Source: tourismtoday.gr

Original article: Την Παρασκευή το πιλοτικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού | Κινητικότητα για το Πάσχα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>