Σαουδική Αραβία: Στόχος για τουριστικές εισπράξεις 25,2 δισ. δολ. έως το 2025

τουρισμός στη Σαουδική Αραβία

Ο εισερχόμενος τουρισμός στη Σαουδική Αραβία υπερέβη  τις προσδοκίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διανοίγοντας ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον,  σύμφωνα με  εκτιμήσεις της Euromonitor International.
Οι εισερχόμενες τουριστικές δαπάνες στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να φθάσουν τα 25,2 δισ. δολάρια έως το 2025, ανακάμπτοντας από τον αντίκτυπο της πανδημίας. Η έκθεση επισημαίνει ότι ο εγχώριος τουρισμός στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά τις  εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO), ο οποίος  χαρακτήρισε το 2020 ως τη  χειρότερη χρονιά  στην ιστορία του παγκόσμιου τουρισμού.  Παρά την ραγδαία υποχώρηση  του παγκόσμιου τουρισμού κατά 72% , ο Υπουργός Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al-Khateeb δήλωσε ότι ο εγχώριος τουρισμός σημείωσε σημαντική αύξηση και ότι το Βασίλειο σκοπεύει να προσελκύσει νέες τουριστικές επενδύσεις,  αξίας 58 δισ. δολ. έως το 2023. Σημειώνεται ότι το 2019 οι Σαουδάραβες δαπάνησαν  22 δισ. δολάρια για ταξίδια στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε διαδικτυακή συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής του  Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Επιτροπή παρουσίασε τις συστάσεις της ως προς  τον τρόπο επανεκκίνησης  ασφαλών ταξιδιών και την ακολουθητέα  διαδικασία  για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών.

Source: tornosnews.gr

Original article: Σαουδική Αραβία: Στόχος για τουριστικές εισπράξεις 25,2 δισ. δολ. έως το 2025.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>